REALITY OF LIFE: 2012

Flash Menu

Realiti Blogger Chat Room




Wednesday, 12 December 2012

Saksikan Fenomena Hujan Meteor malam ini..!


THANKS YER KORANG SEBAB SUDI DATANG BLOG USANG NIE..LOVE U ALL!!


Salam...juz nak berkongsi info yang farah dapat dari sumber2 tertentu... Hari ni, tanggal 13 disember 2012, akan berlaku satu Fenomena alam iaitu Fenomena hujan Meteor yang boleh disaksikan di seluruh dunia.. **tapi tak sure pulak malaysia akan nampak tak fenomena ni...




Fenomena ni dinamakan " Geminid Meteor Shower ". Fenomena ini akan bermula pada petang hari ini dan berterusan sehingga subuh pagi esok.. Sumber earthsky menyatakan bahawa kebiasaannya, hujan meteor ni akan bergiat aktif selepas tengah malam dan akan menghasilkan jumlah meteor yang banyak dalam tempoh waktu beberapa jam bermula sekitar jam 2 pagi.. **kenyataan benar, tak kisah la kat mana korang berada di muka bumi ni... kemungkinan sebanyak 50 meteor setiap jam di atas langit yang gelap boleh disaksikan...

Sumber cosmostv.org menyatakan bahawa keadaan terbaik untuk menyaksikan fenomena ini adalah, kita berada lebih kurang 40km jauh daripada bandaraya yang dipenuhi cahaya. Selepas matahari tenggelam, hadap pada arah timur dan pandang pada separa langit manakala pada tengah malam pulak, lihat langit di atas kepala... mean dongak ke atas la..hoho.. selepas tengah malam pulak, if nak tengok lebih banyak meteor, halakan pandangan pada arah langit barat...

p/s : btw, farah hanya berkongsi info yang farah dapat...kalau korang try, tapi tak nampak, mungkin ada sebab2 tertentu yang menyebabkan kita tak nampak..Kalau info ni salah, maafkan farah ey..haha..tapi tak salah mencuba kan...??

**peace**
Image Hosted by ImageShack.us www.tips-fb.com

Saturday, 22 September 2012

Touching Friday for Me


THANKS YER KORANG SEBAB SUDI DATANG BLOG USANG NIE..LOVE U ALL!!


Salam...hye...lama rasanya tak update blog ni...dulu bukan main lagi cakap akan owez update, tapi still jugak tak kan..?sebab aku takleh nak buang sifat malas aku tu..hehe...biarla..kalau rasa rajin aku updatela..lagipun, bukan ada pembaca tetap pun.. -.-" aku juz nak story ckit pasal hari jumaat yang lepas...its juz perkara biasa je seperti hari2 lain..tapi hari tu ada rasa lain sikit...citer dia camni.....kelas aku jam 9 pagi sampai 12 tengahrai..so, pas jam 12pm, aku n member aku stay kt TMM sbb kitorang nak siapkan assignment SAD sebab nak kena hantar aritu gak..Xtually dah siap, cuma kena taip je lagi...So, plan asal, dah siap kitorang akan g print kat Sakura Shop, then singgah student pavilion untuk tapau makanan, then g hantar assignment tu kt ofis fakulti n lazly direct terus g tunggu bas....Tetapi, disebabkan aku yang bermasalah sangat, plan ditukar..pas print, boleh pulak perut aku meragam nak g tandas...So, aku pun ckpla kat member aku yang aku syorkan g hantar assignment dulu pastu baru beli tapau...Tapi xtually, tu buat kitorg kena pusing balik la, so, member aku tahu aku nie ada masalah kat bahagian buku lali aku, dats y dia tak nak patah balik n plan mcm yang first aku cakap td...tapi, terpaksa gakla ikut plan aku....So, dah settle hantar assignment, kitorang cepat2 g pavilion, ok, tym ni kaki aku dh mula rasa sakit, aku still leh tahan..aku tanya member jam berapa dah, dia ckp 2.45 camtula..so, g beli makanan then singgah 7Eleven jap.. *btw, unimas dh de 7Eleven tu yang bez tu.. beli air untuk stok hujung minggu..almaklumla, kitorang dah tak dok kolej..sobs..sobs...

then, kitorang terus gerak g bhep nak tunggu bas, tym baru nak gerak tu, jam dah kol 2.58pm..oh no! bas sampai jam 3...masa yang diambil nak ke bhep tu kira2 10 minitla.. plus lagi dengan kaki aku yang sakit so kena gerak perlahan, mean amik masa la jugak..tapi aku try untuk lawan sakit tu n plus aku rasa amat2 bersalah kat member aku sebab banyak susahkan dia..kesian dia =( kekadang rasa cam betapa aku ni banyak songeh lak..aku sendiri tak tahu y aku hadapi masalah sakit kaki camni....sejak aku study kat poli lagi =( sepanjang jalan aku owez say sorry kat member aku tu..rasa bersalah sangat dowh..satu sebab tak ikut plan dia, kedua sebab aku kena jalan slow, so dia pn kena jalan slow..malunya aku...hmmm....Pastu, bila dah dekat ngan CTF juz tinggal beberapa meter je lagi nak sampai BHEP, aku kuatkan langkah, jalan punya jalan then nampak dah ada bus...oh no..!sempat ke nak naik -.-" tengok punya tengok, ok tu bas untuk dalam unimas je, bas luar tak dtg lagi..syukur sgt..tapi terfikir gak, adakah bas tu dah datang n kitorg tertinggal..?? tawakal je....then, tym turun tangga member cakap bas dah nak sampai, aku toleh kanan, oh syukur, bas baru samapi n guess what, bas tu berhenti betul2 depan member aku n aku berlari dengan sedaya upaya sebab takut terlepas bas + takut nak berebut ngan org lain..N kitorang naik langsung tak berebut ngan sesapa pun, padahal tym tu ramai je budak yang tunggu bas yang sama...Korang nampak tak apa yang aku cuba sampaikan...? yes? no? ok..tak kisah..aku gitau k..yang aku cuba sampaikan ialah, Allah tu Maha Mengasihani hamba2Nya...Kitorang tak terfikir akan sempat naik bas, akan dapat naik tanpa perlu bersesak n berebut nak amik tempat duduk tapi yang berlaku sebaliknya...so, can u see thats guy? Allah bagi ujian, sakit kaki, masa terlewat tapi dalam masa yang sama Allah tolong hambaNya..rasa sangat2 taching..cam tak caya je...Kun Fa Ya Kun..sekelip mata apa2 boleh terjadi =) btw, thanks Reen coz tak kisah nak kawan ngan saya yang bermasalah ni XD thats all...tata..salam...

p/s : mungkin ada yang takkan faham apa aku citer..ahahaha..aku tau sebab ayat aku berterabur..maaf.ahahhaa
Image Hosted by ImageShack.us
www.tips-fb.com

Friday, 7 September 2012

the true goodbye...


THANKS YER KORANG SEBAB SUDI DATANG BLOG USANG NIE..LOVE U ALL!!


Terasa berat hati ini merelakan, 
tapi inilah pengakhiran sebuah hubungan
kehilanganmu amat memeritkan dek kerana kekhilafanku sendiri
takkanku lafazkan rujuk andai telah jatuhnya talak
takkan berundur setelah kaki menapak
ku telah kehilangan arah tuju hingga kehidupanku tak menentu bila ketiadaanmu
inilah selamat tinggal
this is the goodbye
biarpun berat tapi hati ini tetap merelakan
bercinta tak semestinya bersatu..
namun aku tetap sayang padamu
Lon galak keu droneh
minal mahal kita...
cuma hidupku tak keruan tanpamu
minta maaf diatas kejahilanku menilai cintamu
ampuniku diatas ketelanjurn tingkahku padamu
sejujurnya aku ingin jadikn mu permaisuri hatiku
penyeri hidupku
bercinta tak semestinya bersatu
untuk pengakhiran
 izinkanku memanggilmu sayang
selamat tinggal sayang
doaku mengiringimu

-Mr.A-
Image Hosted by ImageShack.us
www.tips-fb.com

Thursday, 6 September 2012

Balik Kampus Yeay..!


THANKS YER KORANG SEBAB SUDI DATANG BLOG USANG NIE..LOVE U ALL!!

ni la rupanya bila aku hadap laptop -_____- *abaikan

Salam..lama rasanya aku tak update blog ni lepas entri terakhir pasal olimpik aritu...aku bukan apa...aku malas sangat2...ada ke sape2 kt luar yang  rajin jadi penulis kt blog aku.t aku bayar~~ahahaaha...Xtually takde benda pun nal citer...juz nak cakap cuti aku selama dua bulan dah berakhir...YESS! Gembira rasanya sebab dah boleh belajar balik..Cuti  lama sangat aku tak suka..boring~lainla kalau aku keje...ada gak income kan...huhuhu..ckp sal keje, xtually patut keje, tapi tu la..JANJI MELAYU~~ hmmph....lupakan je la...btw, tulat aku dh masuk umah sewa...fuh..first tym dok luar kolej..aigooo....hope everything akan ok..btw kat umah tu nanti juz ade 2 org sarawak lain lain sumer dak semenanjung XD ...jarak nak ke Unimas tu taklah jauh lau naik kenderaan..lau jalan kaki memang mampusla....nasib abik ada bas.. so, aku tak risau sangatla..xdptla nak main boling reramai kt boling center unimas dah..huhu....btw, aku harap rayuan aku masuk kolej akan diterima....n harap2 apartment yang dibeli pihak unimas kat luar kampus boleh pakai secepat mungkin..malas deh dok menyewa...yang pernah menyewa mesti tao nape tak suka kan... x_____x ..tu jer! kbai!

can't wait to see all my lovely friend
Image Hosted by ImageShack.us
www.tips-fb.com

Sunday, 5 August 2012

Hero Malaysia : Dato' Lee Chong Wei anda tetap dihati kami


THANKS YER KORANG SEBAB SUDI DATANG BLOG USANG NIE..LOVE U ALL!!


Salam...dah berkurun rasanya aku tak update blog nie..bukan kerana sibuk, sebab aku hari2 online..haha..tapi disebabkan fenomena kemalasan dan ketandusan idea melanda...Tapi takpe.lupakan pasal tu...Aku wat entri kali ni istimewa untuk pemain badminton terbaik negara kita iaitu Dato' Lee Chong Wei..aku yakin korang mesti dah tengok perlawan antara dia dengan musuh tradisi iaitu Lin Dan sebentar tadi kan2..lau korang tak tengok, korang memang x best lah..even tak dapat support kat sana, support dari jauh pun ok ;) aku tengok Lin Dan berlagak bagai..huh.! Tapi takpe, aku dapat nampak DLCW main dengan tenang je n dpt menangkis serangan dari Lin Dan..itu dah cukup hebat bagi aku...apa2 pun DLCW tetap dihati rakyat Malaysia ;)

WE ARE PROUD OF YOU DATO' LEE CHONG WEI N WE LOVE YOU SO MUCH

Jom layan beberapa gambar aku sertakan untuk tatapan korang..
p/s : gambar2 ni aku amik dari member2 aku yg share kat facebook 

Tangisan pemain kesayangan rakyat Malaysia....

We r Proud of you..Don't cry..




Tahniah..!!

Image Hosted by ImageShack.us
www.tips-fb.com

Tuesday, 10 July 2012

Result Exam : Gempak X Gempak?


THANKS YER KORANG SEBAB SUDI DATANG BLOG USANG NIE..LOVE U ALL!!


Salam......hye..! agak lama aku tak update blog..bukan apa, aku malas jer sebenarnya..ok..berbalik pada tajuk entri aku..result exam..? Yes! Result exam untuk semester lepas dah pun release
 semalamaku dapat bape..?hoho..tu belakang kira la brader sister..GEMPAK x GEMPAK apa2pun aku wat entri nie sebab nak wish to all my friend and my classmate at Unimas..
Korang memang terbaiklaaaa!!!
Congratz for all of u.. (^_^)
 tak kisahla dapat atau tak dapat dean list,
 boleh cuba lagi next semester.
.this is the begginning of our journey at UNIMAS...!
Caiyok..!



ingat...! Setiap yang berlaku ada hikmahnya sayang =)
Image Hosted by ImageShack.us
www.tips-fb.com

Sunday, 1 July 2012

Online Facebook by using Gabtastik


THANKS YER KORANG SEBAB SUDI DATANG BLOG USANG NIE..LOVE U ALL!!


Salam..hye...ni juz short entri..juz nak share satu software ni untuk korang yang hari2 akn buka facebook..Kebiasaanya kita akan buka Google Chrome, IE or mozilla kan untuk pergi website Facebook..Tapi kali nie, dengan adanya software ni, korang juz install n run software tersebut..Pastu korang dah boleh trus online facebook melalui Gabtastik ni...Korang boleh cuba dulu...Advantage dia, korang taklah mencampur adukkan facebook dengan site2 lain yang korang buka dalam masa yang sama...So, sini farah sharekan link tempat donlod..don worry, saiz kecik je ;) 
Selamat Mencuba..!

Link Download

-Practice Make Perfect-
Image Hosted by ImageShack.us
www.tips-fb.com

Thursday, 28 June 2012

Sleeq + Najwa - Untuk Dia


THANKS YER KORANG SEBAB SUDI DATANG BLOG USANG NIE..LOVE U ALL!!


SLEEQ + NAJWA - UNTUK DIA



[Sleeq]
Kuatkan radio, kuatkan radio anda
Kuatkan radio, kuatkan radio
Aku yang patut, yang patut
Memberinya segala
Kerna aku mampu
Ya aku mampu
Melakukan apa-apa saja

Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)

Dia penuh gaya, semuapun nak bayar
Memang selalu belanja
Mungkin anak orang kaya
Kadang kala pabila
Dia ke Singapura
Tak duduk rumah saudara
Dia inginkan Shangrila

Bertemu di Facebook
Beberapa hari kemudian
Mungkin gua comel kot
Ajak ku jumpanya di KL, Ooh KL
Oh lupa bilang gadis ni KL
Tak cakap kosong dia memang begini
Akhirnya dapat tahu dia punyai lelaki
Lelakinya pula kan bawa Mercedez
Apa saja dia minta dia memberi tetapi

Aku yang patut, yang patut
Memberinya segala
Kerna aku mampu, ya aku mampu
Melakukan apa-apa saja

Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)

[Najwa Latif]
Engkau Punya Gaya
Walaupun tak kaya
Bukan paras rupa yang aku pandang sahaja
Mungkin kau lihat ku
Ku banyak berbelanja
Tapi sebenarnya ku biasa-biasa saja

Bertemu di MukaBuku
Ku jatuh hati padamu
Bukan tak nak mengaku
Tapi hati rasa malu

Senyum mu menawan menawan
Kau buat hatiku tertawan
Ada sesuatu yang kau perlu tahu
Tentang diri aku dengan lelaki itu
Meski dia bisa beriku apa sahaja
Tapi itu semua tidak boleh beri bahagia (bahagia)
Itu bukan segalanya

[Sleeq]
Aku yang patut, yang patut
Memberinya segala
Kerna aku mampu
Ya aku mampu
Melakukan apa-apa saja

Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)

[Najwa Latif]
Jadi engkau yang patut, yang patut
Memberiku segala
Kerna engkau mampu, ya engkau mampu
Melakukan apa-apa saja

Untuk aku (okay)
Untuk aku
Untuk aku
Untuk aku (untuk kamu)
Untuk aku
Untuk aku
Untuk aku
Untuk aku 

Image Hosted by ImageShack.us
www.tips-fb.com

Armada - Apa Yang Kau Cari


THANKS YER KORANG SEBAB SUDI DATANG BLOG USANG NIE..LOVE U ALL!!

ARMADA - APA YANG KAU CARI



Seringkali kau merendahkan ku

Melihat dengan sebelah matamu

Aku bukan siapa-siapa

Selalu saja kau anggap ku lemah

Merasa hebat dengan yang kau punya

Kau sombongkan itu semua

Coba kau lihat dirimu dahulu

Sebelum kau nilai kurangnya diriku

Apa salahnya hargai diriku

Sebelum kau nilai siapa diriku

Seringkali kau merendahkan ku (kau merendahkan ku)

Melihat dengan sebelah matamu

Aku bukan siapa-siapa

Coba kau lihat dirimu dahulu

Sebelum kau nilai kurangnya diriku

Apa salahnya hargai diriku

Sebelum kau nilai siapa diriku

Coba kau lihat dirimu dahulu

Sebelum kau nilai kurangnya diriku

Apa salahnya hargai diriku

Sebelum kau nilai siapa diriku

Sebelum kau nilai siapa diriku


Image Hosted by ImageShack.us
www.tips-fb.com

Armada - Hargai Aku


THANKS YER KORANG SEBAB SUDI DATANG BLOG USANG NIE..LOVE U ALL!!

ARMADA - HARGAI AKU



Seringkali kau merendahkan ku 
Melihat dengan sebelah matamu 
Aku bukan siapa-siapa 
Selalu saja kau anggap ku lemah 
Merasa hebat dengan yang kau punya 
Kau sombongkan itu semua 
Coba kau lihat dirimu dahulu 
Sebelum kau nilai kurangnya diriku 
Apa salahnya hargai diriku 
Sebelum kau nilai siapa diriku
Seringkali kau merendahkan ku (kau merendahkan ku) 
Melihat dengan sebelah matamu 
Aku bukan siapa-siapa 
Coba kau lihat dirimu dahulu 
Sebelum kau nilai kurangnya diriku 
Apa salahnya hargai diriku 
Sebelum kau nilai siapa diriku 
Coba kau lihat dirimu dahulu 
Sebelum kau nilai kurangnya diriku 
Apa salahnya hargai diriku 
Sebelum kau nilai siapa diriku 
Sebelum kau nilai siapa diriku
Image Hosted by ImageShack.us
www.tips-fb.com

Armada - Pencuri Hati


THANKS YER KORANG SEBAB SUDI DATANG BLOG USANG NIE..LOVE U ALL!!



ARMADA - PENCURI HATI



Dahulu kau selalu membuat 
Diriku terus menangis 
 Aku yang selalu sayangi dirimu 
Walau kau tinggalkanku 
 Kamu pencuri, pencuri hatiku 
Kau bawa lari separuh jiwaku 
Kamu pencuri, pencuri hatiku 
Tak ada lagi yang sehebat dirimu 
Dimana harus ku cari 
Cinta selain dirimu 
Yang mampu melemahkan aku 
Sungguh ku tak berdaya 
Kamu pencuri, pencuri hatiku 
Kau bawa lari separuh jiwaku  
Kamu pencuri, pencuri hatiku 
Tak ada lagi yang sehebat dirimu 
Ternyata aku tak bisa hidup 
Tanpa cinta dari kamu 
Kau sungguh-sungguh curi hatiku 
Kamu pencuri, pencuri hatiku 
Kau bawa lari separuh jiwaku 
Kamu pencuri, pencuri hatiku 
Tak ada lagi yang sehebat dirimu
Image Hosted by ImageShack.us
www.tips-fb.com

Wednesday, 20 June 2012

COOKING ACADEMY 3...Jom download..!!


THANKS YER KORANG SEBAB SUDI DATANG BLOG USANG NIE..LOVE U ALL!!


Salam...takder citer hangat..juz nak share link untuk penggemar game Cooking Academy..Sini aku kongsikan link kat mana korang leh download game ni..
COOKING ACADEMY 3..!!!!
www.tips-fb.com

AKU RINDU KORANG...!


THANKS YER KORANG SEBAB SUDI DATANG BLOG USANG NIE..LOVE U ALL!!


Salam..hye u olz...mood tak nak tidur...sebab tak ngantuk walaupun aku tak cukup tido semata2 nak berjuang untuk final exam..berjuang ke..or more pada main game + xstudy sangat..ahh..wateverla...btw, semalam laz paper aku..and alhamdulillah boleh jawab..hope so -.-"
Now aku dah BEBAS untuk lupakan
www.tips-fb.com

Monday, 18 June 2012

wish for my fren~~feb intake d'best


THANKS YER KORANG SEBAB SUDI DATANG BLOG USANG NIE..LOVE U ALL!!



GOOD LUCK TO ALL MY FRIEND FOR OUR LAST FINAL EXAM PAPER TOMORROW
..OPERATING SYSTEM...
WE CAN DO IT..!!
HAPPY HOLIDAY..!!
C U GUYZ ON SEPTEMBER..!!
AND FOR THOSE THAT TAKE INTERSESSION..,
GOODLUCK FRENZ..!!
LAZ BUT NOT LEAST.,
Without continual growth and progress, such words as improvement, achievement, and success have no meaning.                 
The road to success and the road to failure are almost exactly the same 

   Image Hosted by ImageShack.us
www.tips-fb.com

Wednesday, 13 June 2012

When You Look Me In The Eyes..


THANKS YER KORANG SEBAB SUDI DATANG BLOG USANG NIE..LOVE U ALL!!

When You Look Me In The Eyes..

Jonas Brothers



If the heart is always searching,
Can you ever find a home?
I've been looking for that someone,
I'll never make it on my own
Dreams can't take the place of loving you,
There's gotta be a million reasons why it's true.

When you look me in the eyes,
And tell me that you love me.
Everything's alright,
When you're right here by my side.
When you look me in the eyes,
I catch a glimpse of heaven.
I find my paradise,
When you look me in the eyes.

How long will I be waiting
To be with you again?
Gonna tell you that I love you,
In the best way that I can.
I can't take a day without you here,
You're the light that makes my darkness disappear.

When you look me in the eyes,
And tell me that you love me.
Everything's alright,
When you're right here by my side.
When you look me in the eyes,
I catch a glimpse of heaven.
I find my paradise,
When you look me in the eyes.

More and more I start to realize,
I can reach my tomorrow,
I can hold my head up high,
And it's all because you're by my side.

When you look me in the eyes,
And tell me that you love me.
Everything's alright,
When you're right here by my side.
When I hold you in my arms,
I know that it's forever.
I just gotta let you know,
I never wanna let you go.

When you look me in the eyes.
And tell me that you love me.
Everything's alright,
When you're right here by my side.
When you look me in the eyes,
I catch a glimpse of heaven.
I find my paradise,
When you look me in the eyes.
Oh


i love jonas brothers (^_^)


-Practice Make Perfect-
Image Hosted by ImageShack.us
www.tips-fb.com

Discrete oh Discrete...


THANKS YER KORANG SEBAB SUDI DATANG BLOG USANG NIE..LOVE U ALL!!

Salam.....Esok tibalah hari yang 'amat' dinantikan....Final Exam Discrete Mathematic...Saje amik masa update blog untuk buang rasa stress hadap DM....Entri nie juz nak
www.tips-fb.com

Thursday, 15 March 2012

Saya puasa tapi saya MAKAN...


THANKS YER KORANG SEBAB SUDI DATANG BLOG USANG NIE..LOVE U ALL!!


Hari ni satu benda berlaku kat farah...ala.benda kecik je kot...farah puasa nazar hari nie..sebab apa, haa t citer..jadi, bila masuk kuliah, member tengah makan NIPS...ala kekacang tu..sedap kan kan...so, dia bagi member farah...farah pon join gakla...Tapi mik 3 biji je pon..Pastu, bila dah beberapa lama pastu baru farah tersedar dari mimpi yang farah sedang berpuasa...LOL....erm...tak batalkan..sebab farah tak sengaja makan... Kbai~~

Image Hosted by ImageShack.us www.tips-fb.com

Wednesday, 14 March 2012

Wordless Wednesday


THANKS YER KORANG SEBAB SUDI DATANG BLOG USANG NIE..LOVE U ALL!!


Image Hosted by ImageShack.us www.tips-fb.com

Sunday, 11 March 2012

Get ready for Programming class


THANKS YER KORANG SEBAB SUDI DATANG BLOG USANG NIE..LOVE U ALL!!

yeay...~~~ free 3 jam tadi farah sempat godek2 blog, edit mana yang patut..tambah2 mana yang patut.. :) nak tido malas sebab tengahari..lagipun kalau dah tidur
www.tips-fb.com

Revolusi doodle ku (^_^")


THANKS YER KORANG SEBAB SUDI DATANG BLOG USANG NIE..LOVE U ALL!!

Salam..hai..hahha....entry marathon malam nie..baru teringat yang farah ada buat doodle beberapa hari lepas..hihi..tapi tak comel tak kacak tak cantik mana pon...farah buat sebab suka n belajar bila tengok ada satu blog yang bagi sikit2 tip tentang buat doodle...tapi farah langsung tak ingat blog tu..:( takpe..t kalau farah jumpa, farah akan kreditkan blog tu kat sini..farah taknak
www.tips-fb.com

Tak tahu nak letak title ape..?!


THANKS YER KORANG SEBAB SUDI DATANG BLOG USANG NIE..LOVE U ALL!!

Salam....korang pa kaba...haha..soklan yang begitu nerd sekali kan...mmg fail bab greeting nie...maklumla bahasa malaysia spm pon dapat G je dulu..farah..xbaik menipu..dush..dush...Foret bout it..Farah sebenarnya banyak sangat citer yang tertangguh..bukan sebab sengaja menangguh nangguhkan keje..tetapi xsengaja tertangguh..bila dah tertangguh, farah pun dah mula berpeluh tak tau nak citer yang mana dulu...mencarut ntah pa2 je.. ow ye..farah nak citer pasal feeling2 nie boleh tak...?!
www.tips-fb.com

Friday, 9 March 2012

Again..with fren at Programming class (^_^)


THANKS YER KORANG SEBAB SUDI DATANG BLOG USANG NIE..LOVE U ALL!!

Salammm....Hai guys...disebabkan farah takde idea nak wat entri, jadi kali nie farah nak share lagi pic farah ngan member satu kelas....Macam dah menjadi trend, bila takde wat apa2 or sementara nak tunggu lecturer datang kitorang pon snap sana snap sini...  :)
www.tips-fb.com

Thursday, 8 March 2012

My friend n me...


THANKS YER KORANG SEBAB SUDI DATANG BLOG USANG NIE..LOVE U ALL!!

Salam....korang pa khabar..baru sekarang da kesempatan nak wat entri..bukan taknak buat..tapi disebabkan banyak kekangan, jadi banyak citer yang nak diciterkan
www.tips-fb.com

Wednesday, 7 March 2012

Wordless Wednesday


THANKS YER KORANG SEBAB SUDI DATANG BLOG USANG NIE..LOVE U ALL!!


Image Hosted by ImageShack.us www.tips-fb.com

Saturday, 25 February 2012

My new LIFE~~UNIMAS


THANKS YER KORANG SEBAB SUDI DATANG BLOG USANG NIE..LOVE U ALL!!

Salam..dan hai.. cam pelik jer greeting nie..lantaklah...Ehem...hari ni farah sangat2 la kepenatan...langsung takde rest sebab pagi2 tym syok tidur dengan hujan yang turun dengan lebatnya..,tiba2 roomate farah
www.tips-fb.com

Friday, 24 February 2012

Orang lain boleh..kenapa aku tak boleh...?


THANKS YER KORANG SEBAB SUDI DATANG BLOG USANG NIE..LOVE U ALL!!

Salam..korang rasa cool sangat tak tajuk entri farah ni...yer..yer tau..memang tak cool... tadi masa tengah jalan2 kat blog member2 terus terfikir..eh beznya diorang banyak betul idea nak update blog..tapi aku..??
www.tips-fb.com

Tuesday, 21 February 2012

UNIMAS Universiti Pertama Menjual Produk COOP 1Malaysia


THANKS YER KORANG SEBAB SUDI DATANG BLOG USANG NIE..LOVE U ALL!!

Semalam telah diadakan majlis pelancaran Gerakan Pengguna Siswa di Universiti Malaysia Sarawak.. (dengan bangganya....) ceh..takdela...Hari ini telah keluar kat suratkhabar borneo post pasal Program semalam...Tujuan aku buat entri ni untuk member2 aku sama belajar yang mungkin ingin nak tahu program tu ada keluar kat mana2 ke tidak..Jadi, aku dengan berbesar hatinya kongsi berita tu kat sini.. (^_^")
www.tips-fb.com

Monday, 20 February 2012

Bercinta VS Melabur Saham


THANKS YER KORANG SEBAB SUDI DATANG BLOG USANG NIE..LOVE U ALL!!

Salam....sebelum melelapkan mata rsa nak update pulak..dah lama sangat simpan dalam otak sal benda nie..cinta vs melabur saham (^_^")....tak nak panjang2kan citer..meh tengok aku listkan persamaan dua benda alah nie...

www.tips-fb.com

Monday, 13 February 2012

5 minit je dik (T_T")


THANKS YER KORANG SEBAB SUDI DATANG BLOG USANG NIE..LOVE U ALL!!

Salam....pe citer..dah berkurun blog nie terbiar xberupdate..nak cakap busy sangat tak pun...idea banyak..tapi MALAS menguasai diri.muahahahahaha(gelak jahat)..Kali nie citer pendek je..Aku nak citer pasal solat..Sebab-sebab korang tinggalkan solat termasuk aku ni...(insaf2...) Mungkin tak semua la kan..Tapi sebab sebab yang aku akan senaraikan nie memang selalu terjadi tanpa kita sedar...Apalagi..??? Jom baca....

Kenapa..??

kenapa main game berjam jam sampai lebur kerusi plastik lapik punggung tu sebab kepanasan punggung korang tapi solat korang abaikan camtu jer...Belum lagi panas di akhirat nanti kan...Ye dak...???

www.tips-fb.com
 
Story Mory disini adalah hasil idea wa sendiri (^_^)